PIM systeem: optimaal productbeheer

PIM systeem: optimaal productbeheer

Wat is een PIM systeem?

Kort gezegd kan met een PIM-systeem de productinformatie van alle producten centraal worden beheerd in één systeem, waarna de gegevens met een scala van andere systemen kunnen worden uitgewisseld. Dit is voor (e-commerce) ondernemers met een groot en/of snel veranderend productassortiment een gewaardeerde eigenschap. Ook is het ideaal voor ondernemingen die internationaal opereren en/of een omni-channel strategie hanteren.

Bedrijven die internationaal opereren en te maken hebben met een grote concurrentie en steeds veeleisender klanten moeten hun producten explosief uitbreiden. U moet meer producten en meer configuraties ondersteunen dan ooit tevoren. Om concurrerend te blijven, moet u in staat zijn snel te introduceren, continu te verbeteren en voortdurend de kosten van uw producten te drukken.

Een uitgebreid productaanbod betekent veel productinformatie, maar ook een klein assortiment brengt al het nodige onderhoudswerk met zich mee. Om al die productinformatie optimaal te beheren biedt KROEN u PIM systeem: het Product Informatie Management systeem. 

Met PIM (e-Business) systeem van KROEN kunt u uw productgegevens eenvoudig beheren en daarnaast ook rechtstreeks publiceren naar uw website.